Wikipedia

Resultats de la cerca

dissabte, de novembre 01, 2008

Per fi la tardor!

Finalment la tardor se'ns ha plantat aquí amb tota la seva bogeria. Primer la pluja, després un fred fora del normal -amb neu fins i tot al Tibidabo- i ara els temporals de mar. Avui he fet aquest vídeo -de molt mala qualitat- a la platja de Badalona, amb el clàsic "Pont del Petroli".



Parlen molt del canvi climàtic, però la certesa és sempre inconcreta. Dimecres passat a la una del migdia, d'un 29 d'octubre no oblidem-ho!, al centre de la ciutat hi havia 6 º . Temperatura que, en tot cas, seria pròpia d'una matinada del ple hivern.

La tempesta d'aquest migdia a Badalona ha estat ràpida i fugaç, però d'una violència notable. De fet aquests dies Barcelona té un temps plenament "britànic", plou, surt el sol, bufa vent del nord, ara del sud, ara plou un altre cop durant hores, torna a a aclarir-se, un dia fa fred i un altre torna a fer temperatures de prop de 20 º. La natura està desestabilitzada aquests dies de Tots Sants. Una mica com els temps que vivim.

2 comentaris:

Guillem Carbonell ha dit...

Sí, el temporal de mar d'avui ha estat espectacular, el blanc de les onades q jo he vist arribava de ben lluny ...

Gabriel Salvà ha dit...

Divendres temporal del sud i avui temporal de xaloc. Tots dos molt fugaços, pero puntualment potents.

Aquesta setmana ha estat realment interessant. Hem tingut gairebé de tot, hem pogut tastar l'hivern, temperatures de quasi 20ºC de matinada ahir i abans d'ahir, vent fort del sud, de l'est, ruixats molt forts i fugaços, pluja feble i molt duradora... Ja era hora!

&nbsp;Què és i com estudiem la Geografia?<br />

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...