Wikipedia

Resultats de la cerca

dijous, d’octubre 09, 2014

APUNT del dia -32, la FRIVOLITAT de la política actual.


No sé si votarem el 9 de novembre ni en quines condicions. Sí sé que tots sabem que a partir d'allà tot continuarà igual i a velocitat de creuer -o a vela que va dir Mas...- perquè el famós problema català no s'haurà resolt sinó més aviat complicat. L'any que ve hi ha eleccions municipals, generals i, previsiblement, catalanes avançades i encabat el panorama -els mapes de colorins estil Trivial Pursuit de les cambres, consells municipals, províncies, juntes regionals, etc., haurà fet un canvi espectacular.

2015 serà un any clau, històric, per començar a veure el final d'aquest túnel de la crisi i de la inestabilitat. O no. O per saber de quin mal hem de morir.
El nou ZP del PSOE continua fent bajanades, dient frases buides que l'endemà ha de contradir, somrient amb la mandíbula profidén i participant o trucant (!) a programes de Telecinco.

El president del Govern és un gran lector del Marca i un fidel practicant del rotllo gallec de deixar que les coses funcionin soles, com el seu predecessor aquell que va controlar el país 40 anys de res (...) i que deia 'hagan como yo, no se metan en política".

La gran regeneracionista Rosa Díez cada dia participa en alguna entrevista on deixa anar una catalanofòbia i un ressentiment fins i tot per aquells que pensen com ella i ofereix com a gran programa per a 7'5 milions d'electors potencials que vol tenir, els catalans, que tot continuï igual. Gran regeneració sí senyor!
Rivera i els paradoxals Ciudadanos quan desembarquen a Espanya són els millors catalanets del món, però quan volen estendre el seu partit per la resta de 'regiones' es troben que són tractats justament com a sospitosos per ser catalans. Curiós no? Que el partit de Catalunya més defensor d'Espanya no tingui connexions amb cap altre partit ni grupuscle dins el país on malden per mantenir-nos i on són convidats a totes les tertúlies en nom de 'tots' (!) els catalans, la minoria silenciosa ja sabem...

Ens podríem trobar que, el que no va aconseguir el perill de la prima de risc, la intervenció de la UE, ho aconsegueixi l'actual panorama institucional i polític. I un bon dia vinguin els homes de negre per posar ordre a la frivolitat i vaqüitat que semblen decorar la política celtibèrica. Feta a partir de les tertúlies de la tele i la ràdio i que impulsen els polítics a dir floretes cada dia no importa si tenen sentit. N'he sentides de grosses quasi a diari.

El nou ZP s'endú la palma, els polítics del PP ja acostumen a ser uns fatxendes sense remei, millor no comento les declaracions tavernàries de la Díez de l'UPD i, també, sí, també, n'he sentit alguna al contertuli favorit de La Sexta, el "líder" de Podemos, que un dia diu una cosa i l'endemà apareix un dels "no líders" -són assamblearis però al tal "líder" el veig tractat amb una mena de culte a la personalitat que alucina vecina amb els estalinistes de vella escola...- dient tot el contrari. Podem a Catalunya no sé encara què és, autodeterminista, sí, no o tot el contrari?

Jo, si fos un càrrec de la UE estaria seriosament preocupat de la deriva que agafen els polítics dels partits espanyols davant els 3 reptes i afers cabdals que els haurien de portar de cap: la corrupció, la crisi i el problema de Catalunya.
Jo demà mateix enviava els homes de negre a posar ordre. Clar que l'actual política brusel.lenca té un nivell que pa' què -que diríem en una tertúia d'aquestes tan maques que decoren el plasma nostre de cada dia tothora.

PS: Diran, i la política catalana, Albert, no és frívola? Per descomptat: és normal que un partit convidi a un altre que no és al Govern a integrar-se'n? El numeret de la CUP d'ahir em va semblar insuperable. I el marejar la perdiu amb el que tothom sabem -que no votarem en condicions el 9-N i que anirem a eleccions anticipades- d'ERC i CiU em comença a semblar rocambolesc.

Per no dir que trobo insultant que els dirigents d'UDC i ICV-EUiA donin llibertat de vot als seus electors a la segona pregunta del Referèndum (que aquí em metaforitzat amb el rar nom de "consulta".... No és molt fort que donin llibertat sobre una cosa que es té per se ja com a ciutadà? Tracten de ximples els seus electors o què?

&nbsp;Què és i com estudiem la Geografia?<br />

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...