Wikipedia

Resultats de la cerca

divendres, de setembre 04, 2015

La geografia al Segle XXI

La Geografia al Segle XXI

La Geografia és la ciència que estudia l’espai terrestre. Hi han moltes classificacions que podem utilitzar per emmarcar el camp d’estudi d’aquesta disciplina, a sota us he deixat un power point on podeu trobar una àmplia exposició de la matèria.
De totes maneres aquí teniu la definició que apareix en el currículum de 2n de batxillerat publicat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat: “La geografia estudia la relació entre les societats humanes i el medi, localitza els fenòmens que es produeixen com a fruit d’aquesta relació i, finalment, identifica les diferents regions que resulten d’aquests fenòmens, així com els fluxos i nodes que les articulen. Des d’aquesta concepció, l’espai esdevé, no un simple escenari de les activitats humanes, sinó part constitutiva de la pròpia societat”.
Finalment us animo a consultar el Grau de Geografia i Ordenació del Territori de la URV, que teniu al menú lateral d’aquest bloc. Com podreu comprovar el camp professional  de la Geografia es dirigeix cap a la planificació territorial i el desenvolupament socioeconòmic, i l’estudi del medi ambient i el canvi climàtic. Formen part del seu perfil professional la motivació i la preocupació per temes ambientals, la transformació del paisatge, els desequilibris socioeconòmics i l’ordenació i gestió del territori.


&nbsp;Què és i com estudiem la Geografia?<br />

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...