Wikipedia

Resultats de la cerca

dilluns, de març 26, 2007

Causalitats i casualitats o viceversa

No fa tant un pensava que la vida era regida per les casualitats. Que moltes, per no dir quasi totes, de les coses importants i sorprenents de la vida passen per que sí. "perquè havien de passar". Amb els anys un se n'adona que si les casualitats existeixen és per què existeixen també les CAUSAlitats. No és sospitós que quan un s'imaginava que més o menys tenia unes quantes coses fetes, un dia te n'adones que et queda molt per fer, que tot és per fer i que sembla que més que avançar retrocedim?

Podria parlar de mi mateix, de la meva vida, dels meus problemes, angoixes i dubtes. I n'explicaria unes quantes, de petites tragèdies. Però seria donar-me un protagonisme que no mereixo. Només cal veure un TN per deprimir-se una mica. Si un no ha estat ja anestesiat del tot que és del que es tracta, La profusió actual de coses que fa anys serien "males" notícies ha provocat una mera de paràlisi en la capacitat d'empatia del comú dels mortals de manera que el que sorprèn és que algú es sorprengui. Diguem-ho clar: s'escandalitzi, digui prou, no tragui...

La "selecció natural de les espècies" funciona a tot rendiment a internet. De fet internet i la casuística que ha implicat en la societat és només una exageració i acceleració de coses que estan per venir i per a les quals no estem gens preparats i que són i seran molt desagradables. No es pot fer creure a la gent que les tecnologies els faran ser el que no són ni saber el que no saben. Gutemberg ha estat matat per Mr. Internet. Després de Gutemberg va venir la Reforma i la Il.lustració.... Us imagineu què vindrà després de l'eclosió de la tecnociència?
Us estalvio més paranoies, no val la pena...

Jo estic tornant més que mai a la Galàxia Gutemberg.... és la meva revel.lia davant l'autoengany induït i col.lectiu de les tecnologies.. Hi ha eines i procediments que no es tenen només pel fet de saber fer un clic i apretar un botó i penjar quatre fotos o línies. No, si fos així, significaria que tots hem nascut ensenyats i no tenim res a aprendre. La devaluació actual del significat de les paraules aprendre, decodificar, escoltar... és escandolosa. Almenys per a mi.

El gran drama del periodisme actual és que tothom es veu capaç de fer de periodista perquè en certa manera les tecnologies ho fan possible, però no, el que s'està aconseguint amb la multinformació és que cada cop hi hagi més desinformació. I la selecció natural de les espècies, la força i "pretesa llibertat" donada a l'informador i l'informat -el "productor" i el seu "consumidor", ossia el "relator" i el seu "pretès" lector, és d'una vaqüitat infantil enorme. I la majoria ja no sap destriar la palla del gra.

Bona pasqua per cert!

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...