Wikipedia

Resultats de la cerca

dimarts, d’octubre 12, 2010

Llevantada del 10-10-10



Com quasi cada any no ha faltat a la seva cita el temporal de principis d'octubre, antigament anomenat de "temporal de les bótes" perquè representava que els pagesos, després de la verema, aprofitaven aquest temporal que, més tard o més d'hora, rarament falla a l'0ctubre, treure les bótes i posar-les boca amunt perquè les pluges les rentessin.

El més destacable han estat els registres de més 100 mm. a zones del Penedès-Anoia i Garraf i les impressionants quantitats de més de 300 mm. enregistrades al voltant del Pirineu més Oriental (L'Albera).


Els cels d'aquests dies semblaven propis d'un mar tropical, vista des de Badalona cap el mar


Aquí a Badalona potser el més destacable ha estat el temporal de vent de la tarda del dia 12 i la baixada de temperatures que ja sembla una mica el punt i final a cap possible revifalla de la calor que, encara a principis de mes, hem tingut.



I, finalment, una imatge que reflecteix el que ha estat la ventada de la tarda del dia 12, en què a l'àrea de Barcelona i el Baix Maresme hem fregat els 100 km/h.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Heyy Albert sóc el dani del gimnás, haveure si poguessis enviarme el teu correu a dpb.523@gmail.com
Molt bo el blog.
Salutacions!

Hugo ha dit...

Tant que costa ploure a vegades, i tan fàcil que és en d'altres... Això abans em sembla que no passava tant com ara. El temps s'ha tornat boig!

&nbsp;Què és i com estudiem la Geografia?<br />

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...