Wikipedia

Resultats de la cerca

dilluns, de febrer 20, 2012

Placa d'homenatge a l'Exili del 39

Aquest febrer, com cada any, ha fet l'aniversari de l'exili de centenars de milers de persones a travès dels colls del Pirineu Oriental en condicions meteorològiques adverses, i reto aquí homenatge -en dies de retrocès social i laboral al nostre país- a tota aquesta gent que va lluitar perquè nosaltres, els seus descendents, tinguéssim una societat més justa, lliure i culta. N'estic segur que no els estem sent fidels i que molts d'ells -sinó la majoria- deuen estar rebregant-se de decepció allà on siguin. A què espera aquesta societat adormida i aborragada a dignificar-los tot recollint la flama que van aixecar i defendre fins el final, en molts casos, fins la pròpia mort.

1 comentari:

David Roig ha dit...

A l'estat francès les esteles, monòlits, plaques... de memòria històrica són presents pertot. A Catalunya no s'ha passat de "normalitzar" els monuments als "Caídos" dreçats pel franquisme. És un dels peatges de la transició espanyola, i no pas el més gran. Per quan un reconeixement col·lectiu als represaliats sense l'obligació de posar-los al costat dels franquistes, llurs botxins?

&nbsp;Què és i com estudiem la Geografia?<br />

 Què és i com estudiem la Geografia? La geografia (del grec γεωγραφία, geografia; de geos , "terra", i grafia , "descriure...